Gradul de macinare al cafelei …

In functie de metoda utilizata in prepararea cafelei, gradul de macinare poate varia de la extrem de fin la mediu grunjos.

– Cafeaua fin macinata, similara ca si textura cu zaharul pudra se foloseste pentru prepararea cafelei la ibric, dupa reteta traditionala.

– Cafeaua pentru espresso trebuie rasnita putin mai grunjos, uniform si astfel incat extractia bauturii sa se realizeze in maxim 29 de secunde, curgerea sa fie uniforma si totusi lina.

– Pentru Moka, presa franceza sau filtru este nevoie de un macinis mai grunjos, similar cu cel al malaiului de porumb.

Insa este ideal sa rasnim cafeua cat mai aproape de momentul prepararii ei. Pastrata sub forma de boabe isi pastreaza mult mai bine aroma.

 

4 Responses to “Gradul de macinare al cafelei …”

  1. Taxa Auto Primarie iunie 2, 2015 at 8:11 pm #

    Bine spus, pacat ca nu o citesc cei ce trebuie sa o citeasca

    • admin iunie 3, 2015 at 9:31 pm #

      e pentru toata lumea…

  2. Ora Exacta iulie 15, 2015 at 2:14 pm #

    Buna pagina. Super continut, la fel si design. Intr-un cuvant, aveti un site cu care va puteti mandri!

    • admin iulie 15, 2015 at 4:43 pm #

      multumim pentru aprecieri…

Lasă un răspuns