Beneficiile ceaiului

ASTAZI – DESPRE CEAIUL VERDE

                                                                                                                                                            Ceai verde Sencha  capsune si lychee

  1. Specialistii in nutritie mentioneaza ca polifenolii continuti de ceaiul verde produc caldura suplimentara in organism si ajuta la arderea caloriilor.
  2. Frunzele de ceai verde contin epigallocatechin gallate (EGCG) care ajuta in lupta organismului cu celulele canceroase fara a influenta in mod negativ tesuturile invecinate.
  3. Cercetatorii au confirmat in urma unor studii aprofundate ca oamenii care includ ceaiul verde in dieta lor au mai putine sanse sa aiba o greutate crescuta decat cei care nu folosesc ceaiul verde.
  4. Epigallocatechinele gallate (EGCG) ajuta la moderarea pierderilor de energie pe parcusul unei zile.
  5. Ceaiul verde reduce riscul de aparitie al accidentului vascular cerebral.
  6. De asemenea, ceaiul verde are un efect favorabil asupra hipertensiunii arterialesi a colesterolului rau LDL.
  7. Ceaiul verde contine catechine, polifenoli care diminueaza viteza de reactie a lipazelor gastrice si pancreatice – enzime responsabile de conversia caloriilor in grasimi.
  8. Catechinele distrug bacteriile care pot provocaintoxicatii alimentare. Sunt eradicate inclusiv toxinele produse de aceste bacterii.
  9. alta actiune a catechinelor este de a opri evolutia si cresterea celulelor canceroase.
  10. Ceaiul verde este indicat pentru mentinerea uneiigiene orale   Acesta contine fluor care are rolul de a preveni aparitia cariilor. Contine inclusiv ingrediente care suprima formarea placii bacteriene si a bacteriilor care cauzeaza respiratia neplacuta.
  11. Polizaharidele si alte componente din ceaiul verde ajuta la mentinerea unor niveluri scazute de zahar in sange.
  12. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, mai ales vitamina E care incetinesteprocesul de imbatranire.
  13. In urma unor studii care au implicat subiecti ce au consumat cate patru cesti de ceai verde in fiecare zi, s-a constatat ca acesta previne declansareapoliartritei reumatoide si poate reduce simptomele la persoanele care au deja aceasta afectiune.
  14. Ceaiul verde este indicat ca adjuvant in tratarea a multipleboli cardiovasculare.
  15. La persoanele care consuma constant ceai verde s-a constatat o consolidare a sistemului imunitar.
  16. Ceaiul verde are in compozitie anumite substante care pomoveaza termogeneza in organism.

S-a constatat ca la persoanele care au consumat in mod constant ceai verde a crescut nivelul de energie care ar putea fi consumat pe parcursul a 24 de ore.

Ceaiul verde a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca un remediu pentru indigestie, depresie si dureri de cap.

No comments yet.

Lasă un răspuns